Безкоштовний сертифікат за публікацію статті


Цей пост створюю для вас, мої дорогі колеги-вчителі. Під час чергової атестації ми починаємо замислюватися над тим, що від нас будуть вимагати публікації у медіа (а Інтернет – це теж медіа), і спішимо розмістити свої матеріали в «Учительському журналі он-лайн», де можна отримати сертифікат, який підтверджує публікацію, заплативши не таку вже й малу суму (електронний сертифікат – 29 грн.) Файли з конспектом і презентацією ми прикріплюємо до анотації. Отже, пошуковими машинами індексується тільки анотація, а файли закриті від індексації. Вони залишаються унікальними (саме це і цінують власники сайтів). А унікальність статті допомагає сайтові підвищувати свої показники рейтингу та відвідування. Тому непорядні власники сайтів просто крадуть ці статті. А на чому ж заробляє «Учительський журнал он-лайн»? На сертифікатах і на рекламі.
Я теж на цьому порталі розмістила один свій урок (конспект + презентація). Через два роки, використовуючи програму Адвего Плагіатус, знайшла свій конспект на шести сайтах, правда, без презентації. Їм вона не потрібна, вона ж не індексується за змістом, тільки за назвою. Звичайно, вказівки авторства там немає. Неприємно.

Нещодавно вирішила подивитися, які ще українські сайти публікують учительські матеріали до уроків. Виявилося, що є навіть такі сайти, які пропонують БЕЗКОШТОВНИЙ СЕРТИФІКАТ про публікацію. Звичайно, захотілося подивитися, «як це працює». Я наведу посилання на ті сайти, які я знайшла. Якщо знаєте інші, напишіть, будь ласка, у коментарях.

1. http://urok-ua.com/sertifikat/


Цей сайт сподобався найбільше. Адміністратор – вчителька початкових класів. Проводиться перевірка матеріалів на плагіат. Щоб безкоштовно надрукували матеріал, унікальність його повинна бути не меншою, ніж 90%, але за оплату можна опублікувати матеріали і з меншою унікальністю. Приємний дизайн сайту. Дуже зручна навігація. Вказується не тільки авторство, а й додається фото вчителя (за бажанням). Якщо до уроку чи заходу у вас є фото, його теж дуже органічно розмістять у вашій статті. Виходить дуже красиво. Протягом 5 днів після публікації на електронну скриньку надходить сертифікат, який занесено у базу сертифікатів порталу. Бери - друкуй.



2. http://www.schoollife.org.ua/sertyfikat-2/


Теж пристойний сайт. Матеріали проходять перевірку на плагіат. Значно довший час розміщення – до 15 діб. Після публікації на пошту приходить лист із посиланням для скачування сертифікату. На сайті досить зручна навігація. Дизайн простенький. Чи індексується текст статті – напишу пізніше, коли перевірю.





3. http://metodportal.com/node/5840


Сертифікат для колекції. Як то кажуть, а такого в мене ще не було. Сайт належить родині вчителів, можливо, тому все так по-учительському продумано. Зручні меню сайту, тому легко знайти те, що потрібно. Матеріал прикріпляє автор самостійно, і одразу ж генерується сертифікат про публікацію в базі даних, хоча сам матеріал інші відвідувачі сайту бачать тільки після модерації. Матеріал теж прикріплюється до анотації. Безкоштовний сертифікат – електронний без печатки, а паперовий з печаткою і підписом коштує близько 50 грн. Дизайн сертифікату примітивний. Завантажується в форматі html, а щоб його роздрукувати, треба ще погратися. Я гралася у Photoshop.

4. http://pedpresa.com.ua/biblioteka/osvitnij-portal-pedahohichna-presa-zapochatkovuje-novyj-rozdil-dopomoha-vchytelyu/

Може, і непоганий сайт, але на літо він, здається, завмер. Після відправки конспекту уроку з презентацією (унікальність перевірила) почекала-почекала якоїсь реакції зо два тижні – тиша. Відправила той самий конспект на Урок-ЮА – надрукували на наступний день.
Теж обіцяють безкоштовний сертифікат за публікацію.

5. http://notatka.com.ua/board/jak_dodati_material_na_sajt/1

Цей сайт нагадує звалище, де дуже складно що-небудь знайти. Створено його на «юкозі» і прикріплено до нього платний домен. Несерйозно. У гостьовій книзі дуже багато скарг від людей, які так і не дочекалися сертифіката. Ось тому я і не стала публікувати свої розробки. Їх все одно тут ніхто не знайде.

6. http://oin.in.ua/sample-page/
Знайшла новий цікавий ресурс, але свої праці там ще непублікувала.


Спеціально для початкової школи створено такі сайти:
1. http://posibnyk.com/index/0-5 ( сертифікат за 3 публікації)
2. http://percha-shodunka.ucoz.ru
3. http://lorochkapogonec.ucoz.ru
4. http://www.nachalka.com.ua/faq/5-1 (електронний сертиф. – 10 грн.)
Про них, на жаль, нічого не можу сказати, оскільки працюю у середній та старшій школі.

8 коментарів:

  1. На урок.юа правила публікації змінились. Вона перестала бути безкоштовною :(

    ВідповістиВидалити
  2. Галюсік- красотусік! Завжди в людях мене дивує поєднання непоєднуваного. Ти прекрасно вмієш поєднувати професійне й особисте. І це - прекрасно!!!
    Ти - чудова!!! Дякую за все, мій сінсей!!!
    З повагою, Світлана.

    ВідповістиВидалити
  3. PS Сінсей - великий видатний учитель!
    З повагою, Світлана!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за такий теплий коментар та за той позитив, якого ми всі почерпнули від Вас на курсах!

      Видалити
    2. Доброго времени суток! Приглашаю коллег на свой сайт ШКОЛЬНЫЙ ДВОРИК http://mykids.ucoz.ru :

      Если у Вас есть чем поделиться с коллегами, добавляйте свои материалы на сайт и получайте БЕСПЛАТНЫЙ сертификат за публикацию.Каждый автор, который разместил на сайте не менее ПЯТИ своих работ, может заказать
      Диплом за популяризацию собственного педагогического опыта,
      который выдается БЕСПЛАТНО.


      Сертификаты и дипломы как на русском, так и на украинском языках.

      Видалити
  4. Скажите пож. а сайт ваш считается украинским.

    ВідповістиВидалити
  5. У Фейсбуці "прилетіло" таке посилання https://naurok.com.ua/page/rules, де можна безкоштовно опублікувати метеріал та отримати сертифікат.

    ВідповістиВидалити