Технологія лепбукінг

Нещодавно відкрила для себе нову технологію - лепбукінг. Вона досить широко використовується в американських школах. Це своєрідна папка з матеріалами до уроку, яку може виготовляти вчитель, але, на мою думку, краще, коли вчитель створює макет, а учні вже заповнюють інформацією. 
На цьому тижні ми з шестикласниками узагальнювали вивчене з теми "Прикметник" та виготовляли лепбук. Усі кишеньки, квіточки, метелики я виготовила заздалегідь, оскільки це займає немало часу. 
Ми пригадали, що таке прикметник, навели приклади. Кожен з учнів на квіточці написав прикметник, який характеризує його як особистість, після чого наші приклади-квіточки приклеїли на лепбук поряд з героїнею мультика Чомухою. Сьогодні вона завітала до нас на урок.




А потім почалася непроста робота: треба було заповнити прямокутнички інформацією про прикметник; пригадати групи прикметників за значенням, підписати відповідні кишеньки та посортувати картки; пригадати вивчені орфограми та виконати завдання орфографічного метелика та ін.





Ось такий яскравий результат роботи на уроці ми отримали. Тепер лепбук можна повісити на дошку та ще довго милуватися, розгортаючи конвертики та квіточки та водночас повторюючи вивчене.





1 коментар:

  1. Цікава технологія, той же кластер як в ТРКМ тільки більш яскравий та цікавий. Нажаль в добі лише 24 години!

    ВідповістиВидалити